Asbestsanering

Asbest verwijderen?

Is er asbest aangetroffen in en rond uw woning of pand?

Ga hier niet zelf mee aan de slag, asbest is gevaarlijk voor uw gezondheid. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbest. Wij werken met vakkundige en opgeleide medewerkers conform het procescertificaat Asbestverwijdering.

 

RvW Asbestsanering staat voor:

  • Jarenlange ervaring in asbestsanering voor particulieren en bedrijven
  • Saneren conform het Procescertificaat Asbestverwijdering
  • Vakkundig, opgeleide en klantgerichte medewerkers
  • Snel schakelen zodat uw project niet stil komt te liggen
  • Meedenken

Onze stappen

Lees hier de stappen die we uitvoeren

Asbestinventarisatie

Is het gebouw van voor 1995 dan kan er asbest in uw huis verwerkt zijn.

Bij een verbouwing is het dan de eerste stap om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Dit rapport dient als grondslag voor verdere werkzaamheden en wordt opgemaakt door een gecertificeerd inventarisatiebureau. Wij kunnen dit voor uw verzorgen en doen er alles aan dit voor een scherpe prijs te bieden. Dit kunnen wij doen omdat wij verschillende partners hebben die hierin zijn gespecialiseerd.

Asbestinventarisatie

Aanvragen van de sloopvergunning

Om van start te mogen gaan met de asbestsanering en /of sloop dient er bij de gemeente een sloopvergunning te worden aangevraagd. Dit proces en de gemeentes kennen wij door-en-door. Wij nemen dit voor u uit handen en zorgen ervoor dat we snel aan de slag kunnen.

Aanvragen van de sloopvergunning

Asbestsanering, vrijgave en afvoer

Als de vergunningen in orde zijn kunnen we aan de slag om het asbest te saneren.

Afhankelijk van de toepassing van het asbest is een werkwijze van toepassing, we kennen een binnensanering en een buitensanering.

Na de sanering wordt er door een extern laboratorium gecontroleerd of alles veilig is. Aansluitend voeren wij alle asbesthoudende materialen af naar een erkende stortlocatie. Dit alles voeren wij in bij het Landelijk Asbest Volg Systeem (LAVS).

RvW Asbestsanering levert u een een schone en veilige locatie op van A tot Z!

Asbestsanering, vrijgave en afvoer

Binnensanering

Als in een pand asbest wordt aangetroffen zoals bijvoorbeeld plafondplaten, platen achter de cv-ketel, een schouw, afvoerbuizen van asbestcement, vloerzeil etc, dan wordt er middels een zogenaamd containment gesaneerd.

Een containment is en luchtdicht afgesloten ruimte van folie, deze ruimte wordt met een onderdrukmachine op onderdruk gezet, zodat er de lucht in het containment constant gezuiverd wordt. Het gebied wordt door middel van borden en asbestlint afgezet.

Buitensanering

Een buitensanering is het verwijderen van asbest in de buitenlucht. Dit betreft vaak asbestdaken, golfplaten, kozijnen en gevelbekleding.

Tijdens het verwijderen van asbesthoudende materialen in de open lucht wordt het werkgebied afgezet met gele asbestlinten, waarschuwingsborden en indien nodig met bouwhekken. Het werkterrein wordt door RvW Asbestsanering op deze manier duidelijk afgezet voor de omgeving.

Daarnaast wordt er een decontaminatie-unit geplaatst op het terrein. Deze speciale unit is voorzien van een vuile ruimte (uitkleedruimte), doucheruimte en een schone ruimte (aankleedruimte).

Eindcontrole binnensanering

RvW Asbestsanering werkt zeer nauwkeurig en voorzichtig. Na afloop van de werkzaamheden komt er een laborant van een onafhankelijk laboratorium conform de NEN 2990 het containment visueel controleren en de lucht meten. Door middel van het plaatsen van pompen wordt er een luchtmeting gedaan. Na uitkomst van de meting onder de vrijgavegrens, kan het containment worden afgebroken en is de ruimte weer veilig te betreden.

Inspectie bij asbestverwijdering in de buitenlucht

Net als bij een binnensanering is veilig en gecontroleerd werken noodzakelijk. De medewerkers van RvW Asbestsanering dragen speciale asbestbeschermende kleding en asbestmaskers. Zodra de asbestverwijdering buiten afgerond is, zal het gebied gecontroleerd worden door een specialist van een geaccrediteerd laboratorium (conform NEN 2990). Er wordt een vrijgaverapport opgesteld van de visuele inspectie. Na goedkeuring van de laborant wordt het werkgebied asbestvrij verklaard. Vanaf dat moment is het terrein weer toegankelijk. 

Mogen wij een offerte voor u maken?